Schrijfwedstrijd oktober 2021

Schrijfwedstrijd oktober 2021

Zo doe je mee aan de schrijfwedstrijd oktober 2021:

 

 1. Laat je inspireren door deze foto!
 2. Schrijf een kort verhaal van max. 400 woorden (incl. titel) in het Nederlands.
 3. E-mail je verhaal als Word-bestand uiterlijk zondag 31 oktober 2021, 23.59 uur Nederlandse tijd naar info@kellymeulenberg.com. Heb je geen Word? Plak je verhaal dan in de e-mail. Andere bestandstypen zijn niet toegestaan.
 4. Bonus: als je trots bent op wat je hebt geschreven, deel het dan in de reacties hieronder! Dit is niet verplicht, maar wel heel leuk :)

 

Dit kun je winnen:

 

De schrijver van het beste verhaal wint een gesigneerd exemplaar van Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers (t.w.v. € 18,95 incl. verzendkosten binnen Nederland; verzendkosten naar het buitenland worden gefactureerd). Dit boek staat vol persoonlijke en creatieve schrijfoefeningen, plus tips om veelvoorkomende schrijftwijfels om te denken. Zo krijg je nóg meer inspiratie om verhalen te schrijven en je schrijfdromen waar te maken.

De schrijvers van de tien beste verhalen winnen elk een coachsessie (t.w.v. € 29,-), waarin we je verhaal en evt. schrijfvragen bespreken. (Je kunt dus meerdere verhalen insturen, maar je krijgt één sessie.)

Het verhaal van de winnaar en mijn reactie erop worden, na de coachsessie, gepubliceerd op mijn blog.

Deelnemers ontvangen de uitslag op vrijdag 12 november. De uitslag wordt ook bekendgemaakt op deze pagina, mijn sociale media en in mijn e-mailnieuwsbrief.

 

Overige voorwaarden:

 

De prijs is niet in te wisselen voor geld. Ik vermeld de naam en het verhaal van de winnaar op mijn site en alleen de naam op mijn sociale media en in mijn nieuwsbrief – door je verhaal in te zenden, geef je hiervoor toestemming indien van toepassing. Je verhaal wordt verder niet door mij gedeeld en alle rechten blijven bij jou. Je mag je verhaal en de bijbehorende foto delen op je eigen blog en social media. Hoewel ik mijn best doe om iedereen een ontvangstbevestiging te sturen, ben je er zelf verantwoordelijk voor om je verhaal in te zenden volgens de voorwaarden. Bij vragen, mail me op info@kellymeulenberg.com.

 

Klaar? Schrijven maar!

 

Deadline: zondag 31 oktober

Klik op de foto om hem te vergroten:

2114 schrijfwedstrijd oktober 2021 - alexey-demidov-jjQvLPIgUP0-unsplash

Hulp nodig? Lees het artikel: Hoe schrijf je een verhaal bij een foto?

Veel schrijfplezier!

3 Comments

 1. Er ging wat mis. Volgens mij lukte de post niet.
  Als dat toch het geval is, kun je er 1 verwijderen,
  want de vraag is hetzelfde:

  Is elk(!) genre toegestaan?

  Reply
  • Ja Joseph, ieder genre is toegestaan! Als een verhaal – om wat voor reden dan ook – extreem heftig is, is het misschien beter om het niet ook op de site te posten. Maar schrijf wat je wilt en stuur het me op! Ik ben benieuwd :)

   Reply
 2. Door het leven gedreven

  Dit is het pad dat ik bewandelde toen mijn vader Liam nog leefde. Het pad waarover ik liep, met hem aan mijn zijde. De gesprekken die we eindelijk voerden. Na jaren.
  ​Ik kende mijn vader niet anders dan van de verhalen die mijn moeder me vertelde. En die verhalen waren niet bepaald rooskleurig. Nee, Liam zou haar hebben verlaten toen ik een jaar op drie was en nooit zou hij op enige manier contact met me hebben gezocht.
  ​Mijn moeder vertelde regelmatig hoe slecht Liam was geweest en dat hij voor moord in de gevangenis terecht was gekomen. Voor moord, vroeg ik me af.
  Liam zou tijdens een avondje stappen zoveel hebben gedronken dat hij niet meer wist wat hij deed. Een opstootje liep uit op een vechtpartij waarbij hij iemand dodelijk zou hebben verwond. Met opzet werd beweerd en dus kreeg hij een levenslange opsluiting als straf.
  ​Later, toen ik ouder was geworden, wilde ik vragen gaan stellen. Ik wilde weten wat er precies was gebeurd en ik ging in oude kranten lezen. De ontdekkingen die ik opdeed lieten te veel aan het twijfel over; ik wilde hem zien, maar ik had geen idee waar hij was.
  ​Via een bericht op een van de social mediakanalen kwam ik in contact met ene Roos. Uit onze gesprekken bleek Roos te lijden aan een ongeneeslijke spierziekte. De maanden telden af. En ze kende mijn vader. Op die verrassende manier kon ik naar de bijzondere plek waar mijn vader zich bevond. Liam was verzorger van Roos waarvan ik de reden toen nog niet wist.
  ​Toen ik Liam in de hal van het prachtige gebouw zag, sloeg de stemming om. De dokter die Liam begeleidde, kende een methode waarmee iemand zijn of haar levensjaren kon overdragen aan een ander. Liam was ermee ingestemd zijn jaren te schenken aan de doodzieke Roos. En dat terwijl ik net mijn vader ontmoette waarmee ik nog zoveel te bespreken had.
  Dit pad herinnert mij aan de fijne stem van mijn vader, de waarheid achter het gevecht die avond in de kroeg en de overpeinzing van zijn besluit.
  ​Die man leed, zat vast tussen twee emoties, maar had zijn keuze gemaakt. Zijn dood betekende nieuw leven voor Roos. En het nemen van afscheid viel me vele malen zwaarder dan ik ooit kon bedenken.
  ​‘Ben je benieuwd naar het hele verhaal?’

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *