Luchtfoto van Huys Kaldenbroeck in Lottum. Foto van Beaujean Vacances.

Kun jij wel een schrijfretraite gebruiken?

 

Leuk hoor, een boek schrijven, maar er komt zo veel bij kijken… Heb je het ene personage net een geweldige monoloog gegeven, trap je weer in een plot hole. Of je bent eindelijk lekker aan het schrijven en dan staat je kind weer onderaan de trap te jengelen dat-ie je nodig heeft. Daar gaat je focus!

Van 17 t/m 21 juni 2024 ben je van harte welkom in Lottum, Limburg! Tijdens deze volledig verzorgde schrijfretraite kom je los van alle dagelijkse taken, krijg je nieuwe inspiratie en feedback, én kun je iedere dag uren schrijven aan je boek.

Na de retraite heb je op een ontspannen manier ontzettend veel meters gemaakt. Je weet weer precies hoe je verder kan en hebt op een fijne manier verder gewerkt aan jouw persoonlijke schrijfdoelen.

Er is geen fictieprobleem
dat wij niet kunnen oplossen.

– de Fictiefixers, Sanne Hillemans & Kelly Meulenberg

Twee schrijfcoaches voor de prijs van één!

We zijn je stok achter de deur en je allergrootste fans!

Wij zijn Sanne Hillemans en Kelly Meulenberg. We hebben allebei jarenlange ervaring met het schrijven, herschrijven en publiceren van romans en andere boeken. We begeleiden schrijvers én we schrijven zelf. Kortom: we weten wat je meemaakt als schrijver en helpen je graag een stap of tien verder.

Kelly’s specialiteit is de structuur van je verhaal. Hoe breng je al je personages, verhaallijnen en andere ideeën bij elkaar zodat het een onvergetelijk goed boek wordt?

Sanne is de koningin van het redigeren en van het ideeën genereren! Moet je personage iets doen voor het plot, maar heb je geen idee waarom diegene dat zou doen? Sanne heeft minstens tien suggesties voor je.

Wij kunnen je van A tot Z helpen met het schrijven en in de wereld brengen van je verhaal. Sanne en Kelly, de Fictiefixers: er is geen fictieprobleem dat wij niet kunnen oplossen.

We leggen jou en je boek
volledig in de watten

De schrijfretraite vindt plaats van 17 t/m 21 juni 2024 in een prachtig landhuis in Lottum, Limburg. Je hebt je eigen kamer, bovendien hebben de meeste kamers een eigen badkamer.

Alle (vegetarische) maaltijden, koffies en tussendoortjes worden door ons verzorgd. Je hoeft niet eens te helpen met de afwas!

Na het ontbijt krijg je een creatieve schrijfoefening, tijdens het avondeten bespreken we de dag. Verder mag je zelf weten hoe je je tijd indeelt. (’s Avonds zijn Sanne en Kelly altijd in voor een bordspelletje of twee.)

Waar schrijf jij het lekkerst? Op je eigen kamer, in de woonkamer, buiten… Vol focus in je uppie, of lekker in het gezelschap van de andere deelnemers (max. 9) en je coaches.

Niets moet, alles mag! Maar dat jij na deze week met sprongen vooruit bent gegaan is zeker.

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Schrijfretraite - €999,- incl. btw

Boek voor 15 januari - bonus!

Ben je er vroeg bij? Dan krijg je twee coachsessies cadeau! Zo helpen we je voor de schrijfretraite al met je boek en schrijf je straks extra lekker.
Kelly: ‘We spreken elkaar 1,5 uur op Zoom of live in Delft. We duiken diep in je plannen voor dit boek. Wat is de kern van het verhaal? Wie moet dit boek lezen? Wat heb je nog nodig om het boek af te maken? Ik heb er zin in!’
Sanne: ‘Ik redigeer 3.000 woorden voor je, zodat je kunt zien hoe het er op detailniveau voor staat met je manuscript. Of je nou al prachtige zinnen maakt of nog wat meer mag variëren, je krijgt sowieso een hoop praktische schrijftips waar je meteen mee aan de slag kan!’

Reviews schrijfretraite

5/5

“Schrijven kan soms best een eenzame bezigheid zijn … Daar komt tijdens een weekje met Sanne & Kelly dus diréct verandering in! Gezelligheid vanaf dag 1 verzekerd, maar natuurlijk helpen ze ook schrijffocus faciliteren en creativiteit stimuleren met out-of-the-box oefeningen of advies op maat. De connecties die je er maakt zijn de leukste bonus ever, bovenop je wordcount!”

– Vanessa Gerrits

5/5

“Het fijne van de schrijfweek met Sanne en Kelly vond ik de sfeer. Met een huis vol schrijvers kom je vanzelf in de flow. Lekker eten, gezelligheid, genoeg ruimte om je terug te trekken. De gezamenlijke dagopening en dagsluiting waarbij je een doel voor jezelf uitspreekt helpt goed om aan de slag te blijven. Ik heb genoten tijdens de schrijfweek en ben goed opgeschoten met mijn verhaal.” 

– Marielja de Geus

5/5

“Ik ben dol op schrijfretraitres; het is mijn favoriete manier om echt meters te maken met mijn boek(en). En als je er dan ook nog superfijne schrijfcoaches (en andere schrijvende deelnemers) bij hebt, dan is dat extra fijn! Sanne en Kelly weten allebei snel met goeie schrijftips te komen als je het even niet meer weet, en creëren een heerlijk relaxte sfeer.”

– Robin Rozendal

5/5

“Dit was mijn allereerste schrijfretraite en die smaakt absoluut naar meer ❤️ Lekker veel schrijven, superleuk gezelschap, heerlijke maaltijden & dankzij de schrijfoefeningen en tips van Sanne en Kelly keigemotiveerd verderwerken aan mijn verhaal (dat anders zoals steeds veel te lang zou blijven liggen 😅) Aanrader!”

– Jolien De Pauw 

Schrijf je in!

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.