Schrijfwedstrijd mei 2022

Schrijfwedstrijd mei 2022

Update:

De winnaar is Hanneke Wiltjer met het verhaal De draad weer oppakken. Hanneke wint het gesigneerde exemplaar van mijn boek Schrijverig.

De rest van de top 5 bestaat, in willekeurige volgorde, uit Julia Dingenouts, Zazzy, Imke Robben en Ruuf de Jong. Iedereen in de top 5 heeft een coachsessie gewonnen!

Binnenkort kun je op de blog het winnende verhaal en mijn feedback erop lezen. Daar leer je zelf ook van!

 

Zo doe je mee aan de schrijfwedstrijd mei 2022:

 1. Laat je inspireren door deze foto!
 2. Schrijf een kort verhaal van max. 400 woorden (incl. titel) in het Nederlands. Gedichten kunnen helaas niet meedoen.
 3. E-mail je verhaal als Word-bestand uiterlijk maandag 31 mei 2022, 23.59 uur Nederlandse tijd naar info@kellymeulenberg.com. Heb je geen Word? Plak je verhaal dan in de e-mail. Andere bestandstypen zijn niet toegestaan.
 4. Bonus: als je trots bent op wat je hebt geschreven, deel het dan in de reacties hieronder! Dit is niet verplicht, maar wel heel leuk :)

 

Dit kun je winnen:

 

De schrijver van het beste verhaal wint een gesigneerd exemplaar van Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers (t.w.v. € 18,95 incl. verzendkosten binnen Nederland; verzendkosten naar het buitenland worden gefactureerd). Dit boek staat vol persoonlijke en creatieve schrijfoefeningen, plus tips om veelvoorkomende schrijftwijfels om te denken. Zo krijg je nóg meer inspiratie om verhalen te schrijven en je schrijfdromen waar te maken.

De schrijvers van de vijf beste verhalen winnen elk een coachsessie (t.w.v. € 29,-), waarin we je verhaal bespreken. (Je kunt meerdere verhalen insturen, maar je krijgt max. één sessie.)

Het verhaal van de winnaar en mijn reactie erop worden, na de coachsessie, gepubliceerd op mijn blog.

Deelnemers ontvangen de uitslag op 12 juni. De uitslag wordt ook bekendgemaakt op deze pagina, mijn sociale media en in mijn e-mailnieuwsbrief.

 

Overige voorwaarden:

 

De prijs is niet in te wisselen voor geld. Door je verhaal in te zenden, geef je mij toestemming om je naam en verhaal te delen op mijn site, social media en in mijn nieuwsbrief als je bij de winnnaars hoort. Je verhaal wordt verder niet door mij gedeeld en alle rechten blijven bij jou. Je mag je verhaal en de bijbehorende foto delen op je eigen blog en social media. Hoewel ik mijn best doe om iedereen een ontvangstbevestiging te sturen, ben je er zelf verantwoordelijk voor om je verhaal in te zenden volgens de voorwaarden. Bij vragen, mail me op info@kellymeulenberg.com.

 

Klaar? Schrijven maar!

 

Deadline: maandag 31 mei

Hulp nodig? Lees het artikel: Hoe schrijf je een verhaal bij een foto?

Veel schrijfplezier!

Doe mee aan de schrijfwedstrijd mei 2022 van schrijfcoach Kelly Meulenberg. Wat voor verhaal verzin jij bij deze foto? We zien een vrouw in kleermakerszit schrijveni n een schrift. Foto door Jodie Cook via Unsplash.

Foto door Jodie Cook via Unsplash

5 Comments

 1. vijf over vijf


  ‘Lief dagboek. Vier weken zit ik hier nu. Het is beter voor me. Hier kom ik tot rust, denken ze. Hoe dan? Mijn kamer is sober. De therapie-ruimtes zijn lelijk verlicht. De andere bewoners zijn nog grotere wrakken dan ik. Ik hoor hier niet.’

  Sophia kijkt naar de rood verlichte cijfers van de wekkerradio. Vijf over drie. Om half zes komen ze haar halen. Dan mag ze weer even naar buiten. Een half uur, voor ze gaan eten. In dat afzichtelijke zaaltje met Tl-buizen aan het plafond.


  ‘Na de lunch even gesproken met Dorien. Zij wil hier ook niet zijn. Haar ouders dwingen haar. Om het te vergeten. Wat moet ze vergeten? Dat ze niets voor haar hebben gedaan toen, terwijl ze jarenlang door een oom werd misbruikt? Ze wisten ervan. Ze weet dat ze ervan wisten. En nu doen ze alsof ze gek is. En sluiten ze haar hier op. Zodat niemand haar gelooft. Ook de politie niet. Alsof ze verzint dat deze oom haar ouders financieel ondersteunt.’

  Sophia voelt in haar bh. De pilletjes zitten er nog. Slaappillen. Dagenlang hebben ze deze achterover gedrukt. Vier is genoeg, denkt Dorien. Binnen een uur ben je dan weg. Ze zullen je nooit meer wakker krijgen. Ze nemen geen risico. Ze hebben er allebei zes. Elke dag kijkt niemand naar hen om, tussen half drie en half zes. Dat is het perfecte moment. Als ze eindelijk binnenkomen is het te laat.


  ‘Om vier uur doen we het tegelijk. Dan zijn we om vijf uur samen vrij. Dorien is zo blij dat ik meedoe. Dat ze niet alleen hoeft te gaan. Als er iets hierna is, hebben we afgesproken op elkaar te wachten. Samen verder. Misschien kunnen we wel wraak nemen, samen, als geesten. Op haar oom. Op mijn manager.’

  Er gaat een rilling door Sophie heen, als ze aan hem denkt. Braakneigingen. Niemand gelooft haar. HR niet. De politie niet. Ze is gewoon boos dat ze die promotie niet kreeg. Tuurlijk. Ze voelt zijn hand nog elke keer. Onder haar shirt en om haar hals.
  Het alarm piept. Vier uur. Stom, ze had hem iets vroeger moeten zetten, nu is ze iets later dan Dorien. Gauw loopt ze naar de wastafel voor een bekertje water. De zes pilletjes in haar hand.


  ‘Sorry Dorien. Het is al vijf over vier. Ik hoop dat je op me wacht …’

  Reply
  • Heel mooi, veel show weinig tell, setting is meteen duidelijk, en een interessant einde. Knap gedaan in zo weinig woorden.

   Reply
 2. Terwijl ik mijn gebruikelijke sites af scrolde kwam ik weer een nieuwe tegen. Nog maar een week de tijd en maximaal vierhonderd woorden, dat moest te doen zijn.
  Altijd leuk, dit soort uitdagingen. Dus trok ik me met mijn schriftje in mijn speciaal voor het schrijven ingerichte hoekje terug en begon neer te pennen wat ik op de foto, waar een verhaal bij bedacht moest worden, zag.
  *Gesloten jaloezieën
  *Een felle lamp op een nachtkastje
  *Centrale verwarming die vanwege de kosten uit staat
  *Een dame in een dikke trui die met een warme kruik in haar bed wat ideetjes voor een schrijfwedstrijd zit te bedenken
  Ik schreef wat ik zag, maar had nog geen verhaal.
  Ineens zag ik het. Die felle ronde bal, dat was geen normale lamp. Dat was haar kristallen bol die spontaan begon op te lichten. Ze staarde in de bol en zag de verhalen die zo graag in haar schrift terecht wilden komen. Het waren de meest prachtige verhalen, maar het schrift had niet genoeg regels om ze allemaal te vereeuwigen. En zo gauw de dame op die foto op zou staan, zouden alle verhalen die er niet in terecht waren gekomen voor altijd vergeten zijn.
  Daarom gingen de verhalen onderling de strijd aan en probeerden elkaar het zicht uit te vechten. Het ging er behoorlijk ruig aan toe en je zag de vonken uit de bol springen. Zo werd een romantisch verhaal achtervolgd door een thriller en een sprookje dook op een biografie. Tenslotte sprong een western midden in die chaos. Het liep uit de hand en de bol spatte uit elkaar.
  Ik keek weer in mijn schrift dat ik op mijn schoot had. Snel noteerde ik de lade van het nachtkastje dat ik nog vergeten was en piekerde hoe ik dit tot een verhaal zou kunnen kneden. Het zou handig zijn geweest als ik een boek in mijn kast had staan, waarin tips stonden voor beginnende schrijvers als ik, over hoe ik in dit soort situaties inspiratie op zou kunnen doen.
  Misschien zou een kopje thee helpen. Ik stond op en klikte uit automatisme en mijn drang om energie te besparen mijn lampje uit. Op dat moment besefte ik dat ik hier op klaarlichte dag helemaal geen lampje had staan. Tijdens mijn laatste woorden zag ik hoe de meest wonderbaarlijke verhalen in de bol, die ik net had uitgezet, voor mijn neus langzaam doofden.

  Reply
  • Leuk om het zo letterlijk te nemen, op jezelf te betrekken. Leuk gedaan!

   Reply
 3. Er werd hard op de motelkamerdeur gebonsd. Haar schrift viel met een tik op de grond. Verstijfd hield ze zich stil. Ze beet op haar balpen, wachtend op een nieuwe bons, biddend dat die niet zou komen. Toen die een eeuwigheid later toch kwam, beet ze hard. Plastic uitspugend liep ze op haar tenen naar het raam, schoof voorzichtig een paar lamellen aan de kant. Niemand. Ze keek door het spionnetje. Niemand. Haar oogkas kreeg een klap van de deur toen er weer werd gebonsd. Ze deinsde achteruit, beet op haar lip; stukjes plastic. Instinctief controleerde haar hand of de ketting erop zat. Niet dat zo’n iel metalen kettinkje iemand tegen kon houden, maar toch.
  “Mevrouw Sanders?” riep iemand van buiten.
  Ze had nog zo duidelijk gezegd tegen de receptie dat ze niet gestoord wilde worden. Ze kroop onder het dekbed, trok het over haar hoofd heen.
  “Mevrouw Sanders, politie hier. Kunt u even opendoen?”
  Politie! Ze verstopte zich nog dieper onder het dekbed. Als ze stil bleef liggen, zouden ze vanzelf weggaan.
  “Mevrouw Sanders, we willen u enkele vragen stellen.” De stem klonk bevelend, ongeduldig.
  Ze wisten blijkbaar dat ze binnen was. Hadden ze de lamellen zien bewegen? Ach natuurlijk, de lamp stond nog aan. Stilletjes kwam ze overeind, liep naar de deur. Deed aarzelend de deur op een kier. “Hallo agent.”
  “Goedenavond. We zijn op zoek naar een vrouw, rond de 30, donkerbruin haar, goudkleurig montuur, blauwe spijkerbroek.”
  De beschrijving paste een paar uur geleden nog precies op haar. Ze hoopte dat de zure lucht van waterstofperoxide niet al te duidelijk was.
  “Heeft u het afgelopen uur iemand gezien die aan deze beschrijving voldoet?”
  “Nee, niemand,” kon ze naar waarheid antwoorden.
  “Is dat uw auto?” Hij wees op een zwarte SUV.
  “Nee,” zei ze stellig. Ze had hem gehuurd.
  “Wat is de reden van uw bezoek?”
  “Zaken.”
  “Zaken?”
  “Schrijver. Ik ben schrijver. Ik kom hier om me in te leven in mijn karakter. Voor een misdaadroman.” Ze knipperde haar lenzen op hun plek.
  “Dank u voor uw tijd, mevrouw. Blijf voorzichtig, en doet u voor niemand open die u niet kent. De verdachte is mogelijk betrokken bij een moordzaak.”
  “Zeker, agent. Dank u.” Ze sloot de deur en ging weer op haar bed zitten. Pakte haar schrift van de grond en een nieuwe pen. Ze had een prachtig idee voor een plotwending gekregen.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *