Schrijfwedstrijd januari 2022

Schrijfwedstrijd januari 2022

Update: de wedstrijd is gewonnen door Barrie Smooth met het verhaal ‘Tulpenherders’. Gefeliciteerd!

Hier lees je het winnende verhaal en mijn feedback erop.

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe schrijfwedstrijd is? Meld je dan aan voor mijn gratis schrijftips en -oefeningen.

 

Zo doe je mee aan de schrijfwedstrijd januari 2022:

 

 1. Laat je inspireren door deze foto!
 2. Schrijf een kort verhaal van max. 400 woorden (incl. titel) in het Nederlands.
 3. E-mail je verhaal als Word-bestand uiterlijk maandag 31 januari 2022, 23.59 uur Nederlandse tijd naar info@kellymeulenberg.com. Heb je geen Word? Plak je verhaal dan in de e-mail. Andere bestandstypen zijn niet toegestaan.
 4. Bonus: als je trots bent op wat je hebt geschreven, deel het dan in de reacties hieronder! Dit is niet verplicht, maar wel heel leuk :)

 

Dit kun je winnen:

 

De schrijver van het beste verhaal wint een gesigneerd exemplaar van Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers (t.w.v. € 18,95 incl. verzendkosten binnen Nederland; verzendkosten naar het buitenland worden gefactureerd). Dit boek staat vol persoonlijke en creatieve schrijfoefeningen, plus tips om veelvoorkomende schrijftwijfels om te denken. Zo krijg je nóg meer inspiratie om verhalen te schrijven en je schrijfdromen waar te maken.

De schrijvers van de tien beste verhalen winnen elk een coachsessie (t.w.v. € 29,-), waarin we je verhaal en evt. schrijfvragen bespreken. (Je kunt dus meerdere verhalen insturen, maar je krijgt één sessie.)

Het verhaal van de winnaar en mijn reactie erop worden, na de coachsessie, gepubliceerd op mijn blog.

Deelnemers ontvangen de uitslag op 12 februari. De uitslag wordt ook bekendgemaakt op deze pagina, mijn sociale media en in mijn e-mailnieuwsbrief.

 

Overige voorwaarden:

 

De prijs is niet in te wisselen voor geld. Ik vermeld de naam en het verhaal van de winnaar op mijn site en alleen de naam op mijn sociale media en in mijn nieuwsbrief – door je verhaal in te zenden, geef je hiervoor toestemming indien van toepassing. Je verhaal wordt verder niet door mij gedeeld en alle rechten blijven bij jou. Je mag je verhaal en de bijbehorende foto delen op je eigen blog en social media. Hoewel ik mijn best doe om iedereen een ontvangstbevestiging te sturen, ben je er zelf verantwoordelijk voor om je verhaal in te zenden volgens de voorwaarden. Bij vragen, mail me op info@kellymeulenberg.com.

 

Klaar? Schrijven maar!

 

Deadline: maandag 31 januari

Klik op de foto om hem te vergroten:

2201 De foto bij de schrijfwedstrijd januari 2022 van schrijfcoach Kelly Meulenberg - Foto door Priscilla du Preez via Unsplash

Hulp nodig? Lees het artikel: Hoe schrijf je een verhaal bij een foto?

Veel schrijfplezier!

1 Comment

 1. Mijn vriendin

  Hoe hadden we kunnen weten dat het tijdelijk samenwerken van onze toenmalige echtgenoten ervoor heeft gezorgd, dat wij nu zoveel jaar later, nog steeds vriendinnen zijn. Deze mannen zijn allang op de achtergrond verdwenen, maar wij blijven verbonden.
  Om bij het begin te beginnen. De uitnodiging van mijn ex-echtgenoot aan die gezellige collega ‘kom eens een avondje langs en breng je vrouw mee’, was de start van onze vriendschap. Het klikte meteen tussen ons en al pratende bleek tot onze grote verbazing, dat wij als piepjonge meisjes van zestien jaar oud in hetzelfde bedrijf, weliswaar op een andere afdeling, hadden gewerkt. Een stormachtige vriendschap met zijn vieren volgde. Deze werd abrupt verbroken toen de ene echtgenoot verliefd bleek op de partner van de ander.
  Een paar jaar later, we waren beiden inmiddels gescheiden zochten we elkaar weer op en het voelde goed. We gingen zelfs weer opnieuw samenwerken in een bedrijf en onze vriendschap ging verder waar hij was onderbroken. Wat was het fijn dat jij al snel een andere partner vond waarmee je tot op de dag van vandaag gelukkig bent. Mijn leven bleef hobbelig met meerdere verhuizingen en de juiste partner maar niet tegenkomen. Wij verloren elkaar uit het oog.
  Mijn leven veranderde omdat ik mij ging omscholen en een leuke opleiding ging volgen. De achternaam van een van de leraren liet een belletje rinkelen. Dat was toch ook jouw achternaam? ‘Ja,’ zei de leraar op mijn vraag. ‘Dat is mijn tante.’ Een emotioneel telefoontje volgde waarop wij opnieuw onze vriendschap voortzetten waar hij jaren geleden was onderbroken. Door een vervelend misverstand dat niet goed werd uitgepraat scheidden onze wegen opnieuw, dat was jammer.
  Een tragische gebeurtenis stortte mij in diepe droefheid en ik sloot mij twee jaar af van de buitenwereld. Waarna het geluk toch een kans kreeg en ik mijn huidige partner vond. Jij zocht via facebook contact en nu zijn wij voor de vierde keer vriendinnen. We zijn rustiger, ouder en hopelijk wijzer en opnieuw vriendinnen.
  De bekroning op onze hernieuwde vriendschap is dat je samen met je man bij mijn huwelijk aanwezig was en vier jaar later bij de presentatie van mijn debuutroman.
  We zijn nu vijfenveertig jaar verder en hoe ongelooflijk is ons pad verlopen. Een ding is duidelijk iemand daarboven stuurt ons aldoor naar elkaar toe hoe mooi is dat!

  Herma Bamberger
  Januari 2022
  ©

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *