Schrijfwedstrijd mei 2019

Schrijfwedstrijd mei 2019

Zo doe je mee aan de schrijfwedstrijd:

 1. Laat je inspireren door deze foto!
 2. Schrijf een kort verhaal van max. 400 woorden (incl. titel).
 3. E-mail je verhaal uiterlijk zondag 12 mei 2019, 23.59 uur Nederlandse tijd naar info@kellymeulenberg.com.
 4. Extra: Wil je meer kans maken om te winnen? Deel je verhaal dan ook in de reacties hieronder!

Dit kun je winnen:

Een kaartje voor de Schrijfmiddag op zondag 26 mei in Utrecht (t.w.v. € 20,-).

Onder alle inzendingen verloot ik een kaartje. De prijs is niet in te wisselen voor geld. Mocht je al een kaartje voor de Schrijfmiddag hebben gekocht, krijg je het geld daarvoor terug óf kun je gratis iemand meenemen.

Deadline: 12 mei

Klik op de foto om hem te vergroten:

 

1905 schrijfwedstrijd mei austin-distel-1485541-unsplash

Foto door Austin Distel

 

Meer inspiratie nodig? Je kunt aan de volgende vragen denken (maar dat is niet verplicht):

 • Op wie wacht deze man?
 • Wat doet hij met zijn telefoon, is zijn telefoongesprek net onderbroken?
 • Ziet hij iets of iemand op straat, buiten het kader van de foto?

Veel schrijfplezier!

Deze schrijfwedstrijd staat ook in het overzicht van Schrijven Online.

3 Comments

 1. Meegedaan met de wedstrijd met mijn verhaal “Soms zit het anders”.

  Leuke wedstrijd!

  Reply
 2. En dan nog het verhaal natuurlijk :-)

  Soms zit het anders

  Susan kijkt naar de jongeman die aan de bar van de JuicyJuice een smoothie naar binnen nipt. De jongeman kijkt naar buiten en dan weer op zijn telefoon. Ongelofelijk dat die man zo gevaarlijk is. Zo ziet hij er eigenlijk niet uit, maar schijn bedriegt blijkbaar denkt ze. Ze tikt een aantekening in haar telefoon. De jongeman aan de bar drinkt het glas leeg en kijkt weer op zijn telefoon. Vergroeid met zijn telefoon, net zoals iedereen tegenwoordig verzucht Susan. De jongeman kijkt weer naar buiten en gaat wat rechterop zitten wanneer een blonde vrouw met een sporttas aan komt lopen. Ze zwaait en lacht. De jongeman laat zich van zijn kruk afglijden en kijkt hoe de blonde vrouw de JuicyJuice binnen komt. Ze lacht weer, hij lacht ook. Ze omhelzen elkaar. Ze zoenen. Susan schudt haar hoofd. Vreemd gedrag voor een stel terroristen. Maar Susan heeft wel gekker meegemaakt en het kan ook een dekmantel zijn denkt ze. Dan gaat haar telefoon. Het is haar collega Maikel. Ze drukt op de groene knop van haar telefoon.
  ‘Maikel?’
  ‘Susan! Waar ben je? Is er iets met je headset? Je reageert niet. Wij hebben hier meer mensen nodig. De verdachte loopt nu de Bijenkorf in en het is uitverkoop dus …’
  ‘De Bijenkorf? Nee, joh. Hij zit hier aan de bar van de JuicyJuice,’ onderbreekt Susan terwijl ze het aan-uit knopje van haar headset op “aan” klikt.
  ‘De JuicyJuice? Wat? Wie volg jij in vredesnaam?’
  ‘Nou, die blonde jongeman die je aanwees. Hij zit hier nu met een vrouwelijke handlangster aan de bar.’
  ‘Blond? Ik wees op iemand met zwart haar en een lange baard. Die zijn het altijd, toch?’
  ‘Is dat zo?’
  ‘Jezus Susan. Niet zo naïef. Kom snel hierheen, wij hebben het er later wel over.’ Susan drukt het gesprek weg, staat op en rent naar buiten richting de Bijenkorf. Dan hoort ze achter zich een schot. Verschrikt draait ze zich om. Het jonge stel komt met de sporttas de JuicyJuice uit rennen. Een stapel 20 euro biljetten valt uit de tas op de stoep. Susan trekt haar pistool.
  ‘Stop Politie!’ Dan gaat haar telefoon. Het is Maikel. Ze neemt op terwijl ze de twee voor zich onder schot houdt.
  ‘Susan? Laat maar, de verdachte ging alleen billendoekjes halen. Wat? Een overval? Die blonde gozer? Echt? Top! Wij komen eraan.’

  Reply
 3. Onsterfelijke Cynthia
  Hij besefte dat het zo niet meer verder kon, dat hij de lang uitgestelde afspraak met zijn schoonouders zou moeten aangaan, Lien ging in stijgende lijnen achteruit, hij was het beetje controle kwijt. Peinzend staat hij voor de spiegel, kijkend naar een gezicht dat hij niet meer herkende, grauw en grijs, wat ingevallen en overduidelijk vermagerd. Hij ging met zijn handen over zijn stoppelbaardje, hij moest zich dringend scheren en wat oplappen, hij kon niet als een verzopen bedelaar zijn schoonouders het hoofd bieden. Onder de douche komt hij een beetje tot zijn positieven, het warme water heeft zijn uitwerking niet gemist. Met de nodige aandacht scheert hij zich met de Gillette fusion, beseffend dat het haar laatste cadeau aan hem was, toen ze nog lucide was, vol van leven… Hij schudt zijn hoofd en droogt zich af, hij had nu geen tijd om aan het verleden te denken, de toekomst die hem onzeker aanstaarde verdiende nu zijn volledige aandacht. Grijze blazer, een strak, vlekkeloos gestreken wit hemd en een zwarte chino broek, dat moest maar voldoen dacht Robin en werpt een blik in zijn schoenenkast. In de slaapkamer bewaarde hij zijn beste schoenen, tevens ook de duurste, schoenen die enkel werden aangetrokken voor speciale gelegenheden of vervelende ontmoetingen dacht hij wrang en pakte een lichtgrijs exemplaar uit, perfect matchend met zijn blazer. Zijn blond-bruin haar brengt hij in model met wat gel, zijn blonde kuif laat zich echter niet tempen, maar hij laat het zo, op de één of ander manier geeft het hem iets rebels. Een ogenblik bekeek hij het geheel en was niet ontevreden met wat hij zag. Als hij ruim een halfuur voor tijd in het moderne interieur komt, kan hij een lachje niet inhouden, zijn kleren waren netjes afgestemd op de bistro. Het establishment was licht en je zag meteen dat alles met zorg was uitgekozen, tot de blauwe ruitjes toe die perfect in harmonie waren met de steentjes waaruit de bar uit bestond. Met een sapje in de hand wacht hij zijn schoonouders af, in de tussentijd verwachtingsvolle blikken werpend uit het raam, misschien zouden ze verhinderd zijn, hoopte hij, zijn gsm geen moment uit het oog verliezend. Natuurlijk bellen ze het afspraakje niet af, het leven van hun dochter is mogelijk in gevaar en dus ziet hij ze al van enkele meters afstand afkomen. Zijn schoonvader groot en krachtig, bozig kijkend.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *