Inspirerende foto van een vuurtoren onder een sterrenhemel. Schrijfoefening door schrijfcoach Kelly Meulenberg. Foto door Robert Wiedemann via Unsplash.

Schrijfoefening november 2023

Kun jij wel wat extra inspiratie gebruiken? Om met een nieuw verhaal te beginnen of om een productieve pauze van je boek te nemen? Dan heb ik hier een nieuwe schrijfoefening voor je.

 

De schrijfoefening:

  1. Ga lekker zitten met je favoriete schrijfgereedschap. Pen en papier, je laptop, de voice recorder op je telefoon… alles mag!
  2. Laat je inspireren door deze foto. Waar doet deze foto je aan denken? Wat voor woorden komen er in je op? Gun jezelf een paar minuten om te brainstormen en van alles op te schrijven. Het hoeft niet goed of mooi te zijn.
  3. Klaar? Beantwoord dan deze vraag voor een extra shotje inspiratie: voor wie ben jij een veilige plek? Neem weer een paar minuten om van alles op te schrijven.
  4. Bekijk rustig je antwoorden. Wat vind je het meest verrassend of interessant? Dit mag ook een combinatie van antwoorden zijn. Kies je favoriet(en) en ga daarmee verder!
  5. Schrijf een kort verhaal, gedicht, blog, Instagram post of wat je ook maar wilt!
  

Ben je blij met je tekst?

Je mag je tekst en de foto delen op social media. Tag me of deel de link van deze blog, dan krijg ik vanzelf een seintje en kan ik je tekst lezen!

Wist je trouwens dat ik een heel boek heb geschreven, vol schrijfoefeningen, tips en motivatie? Het heet Schrijverig en is in alle boekhandels en bibliotheken verkrijgbaar, als paperback en e-book. Als je deze oefening fijn vond, raad ik je Schrijverig van harte aan.

Veel schrijfplezier!