Schrijfwedstrijd augustus 2019

Schrijfwedstrijd augustus 2019

Update: de wedstrijd is gewonnen door Robert Hensema. Gefeliciteerd!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe schrijfwedstrijd is? Meld je dan aan voor de schrijftips.

 

Zo doe je mee aan de schrijfwedstrijd:

 1. Laat je inspireren door deze foto!
 2. Schrijf een kort verhaal van max. 400 woorden (incl. titel).
 3. E-mail je verhaal uiterlijk zondag 15 september 2019, 23.59 uur Nederlandse tijd naar info@kellymeulenberg.com.
 4. Bonus: als je trots bent op wat je hebt geschreven, deel het dan in de reacties hieronder! Dit is niet verplicht, maar wel heel leuk :)

UPDATE: ‘Huh, de deadline is niet in augustus, maar in september?’ Ja, ik had wat problemen met mijn e-mailprovider, maar alles werkt nu weer! Wel zo leuk om mensen dan langer de kans te geven om mee te doen :)

 

Dit kun je winnen:

Een kaartje voor de Schrijfmiddag op zondag 29 september in Utrecht (t.w.v. € 20,-).

Ik verloot één kaartje onder alle inzendingen. Deelnemers ontvangen de uitslag uiterlijk 22 september. De uitslag wordt ook bekendgemaakt op deze pagina, mijn sociale media en in mijn e-mailnieuwsbrief.

 

Overige voorwaarden:

De prijs is niet in te wisselen voor geld. De prijs is niet in te wisselen voor een kaartje voor een andere datum. Mocht je al een kaartje voor de Schrijfmiddag hebben gekocht, krijg je het geld daarvoor terug óf kun je gratis iemand meenemen. Ik vermeld de naam van de winnaar op mijn site, sociale media en in mijn nieuwsbrief – door je verhaal in te zenden, geef je hiervoor toestemming indien van toepassing. Je verhaal zal niet door mij gedeeld worden en alle rechten blijven bij jou.

 

De foto:

Klik op de foto om hem te vergroten:

1908 schrijfwedstrijd augustus foto door joe ciciarelli via unsplash

Foto door Joe Ciciarelli

 

Een jonge vrouw ligt op de vloer van een bibliotheek door een stripboek te bladeren. Ze draagt een bril en haar haren zijn rommelig opgestoken. Er liggen meerdere stripboeken en een open tas voor haar.

 

Meer inspiratie nodig? Je kunt aan de volgende vragen denken (maar dat is niet verplicht):

 • Wie is deze vrouw? Hoe ziet haar dagelijks leven eruit?
 • Waarom ligt ze op de vloer van een bibliotheek?
 • Leest ze graag stripboeken? Zo ja, wat vindt ze er leuk aan? Zo nee, waarom heeft ze zich er nu mee omringd?

Veel schrijfplezier!

7 Comments

 1. Hai Kelly,

  Ik kwam door het kaartje dat ik oppikte van een kraam op de Deventer boekenmarkt bij jou uit. Ik wil meer met mijn schrijfambities doen en jouw vraag om een verhaal daagt me uit. Niet per se om de prijs te winnen. Maar meer om met taal te leren ‘spelen’. Ik wil een verhaal maken over de ervaringen die ik opdeed in Congo (DRC) bij het oprichten van een lokale NGO.
  Ik zit daar de komende 3 maanden dus heb tijd…..

  Reply
  • Wat leuk om te horen, Annet! Ik hoop dat je inderdaad lekker de tijd hebt om over je ervaringen te schrijven en met taal en verhalen te spelen. Mocht ik je ergens mee kunnen helpen, dan hoor ik dat graag.

   Reply
 2. De aanslag

  Ik weet het nog goed.
  Tina, in haar hotpants, Marloes in de strakke spijkerbroek en ik met een kort rokje.
  Elke winkel zijn we geweest in en veel gekocht.
  Het was aan de rand van het centrum. Waar een groep van, ik denk, twintig man de straat blokkeerde. Allemaal zwart gekleed.
  “Wat is dit voor iets raars?” zegt Tina en ze zette een stap in hun richting, maar bleef abrupt staan toen ze zag dat ze wapens hadden. We keken ernaar zonder echt te reageren. Een knal. Ik weet nog dat ik Marloes hoorde gillen, maar het enige dat door mijn hoofd ging was rennen.
  Dus ik liet alles vallen en rende zo hard het ging op mijn naald hakken. Ik hoorde mensen schreeuwen, maar ik kon er niets van verstaan.
  Een steeg in, links. Tot ik op het marktplein uitkwam. Ik merkte dat mijn hakken beide waren afgebroken. In de spiegeling van het glas schrok ik van mijn haar. Maar toen ik omkeek sloeg de echte angst weer toe. Een aantal van die mannen hadden me gevolgd. Ik dook naar rechts en duwde tegen een grote houten deur. Hij opende en ik rende naar binnen. Het was de bibliotheek. Ik hoorde de knallen van hun geweren en het gillen van mensen. Dus ik rende de grote trap op. Kwam op de eerste verdieping. Een grote open ruimte met bureaus en lage boekenkasten. Geen idee wat ze hier doen. Ik was nog nooit in een bibliotheek geweest.
  Iets zij me dat ik verder omhoog moest, dus ik ging door de volgende trap op. En nog één. Tot ik niet verder kon. Nu ben ik op een stuk waar alleen maar hoge kasten staan, dus ik ren een gang in. Ren door naar het einde en zak in elkaar op de grond.
  Er is verder niemand. Ik had niets meer, zelfs mijn telefoon was ik kwijt.
  Dus keek ik in de kast naast me.
  Die lag vol met stripboeken. Nog nooit heb ik een dergelijk boekje gelezen. Ik pakte er één.
  Het ging over de liefde tussen twee meiden. Het was uit voor ik het door had, dus pakte ik de volgende en zag hoe mooi deze is getekend. Al snel lagen er een aantal stripboeken om me heen en was ik vergeten dat ik op de vlucht was.

  Sindsdien ben ik de grootste fan.

  Reply
 3. Verlezen tijd

  Halverwege een zin over kruislingse prijselasticiteit wordt Natascha bruut uit haar concentratie gewekt door een meisje dat aan haar mouw trekt. Ze kijkt de kleine stoorzender vragend en deze wijst verlegen naar een stripboek dat half verscholen ligt onder een dikke stapel studieboeken. Ze bevrijdt het album uit zijn benarde positie en jongejuffrouw interruptie huppelt er vrolijk mee door de bibliotheek.
  Natascha werpt zich weer op de raadselen van de economie, maar de woorden komen niet meer verder dan haar ogen. Ze zucht, slaat het boek dicht en besluit haar benen te strekken. Tussen de boekenkasten ziet ze het meisje liggen tussen een verzameling stripboeken. Een gevoel van jaloezie bekruipt haar. Wat lijkt het lang geleden dat lezen voor haar haar nog plezier was. Toen woorden nog verhalen vormden en plaatjes nog geen diagrammen en statistieken waren.
  Ze buigt zich weer over haar grotemensenboeken, maar de stof weigert om nog tot haar door te dringen en ze geeft het op. Ze stopt haar boeken in de tas en loopt weg. Als ze door een gangpad loopt, stuit ze op een lezerloze berg strips. Ze treuzelt. Dan laat ze haar tas en zichzelf op de grond ploffen en begint te lezen.

  Reply
  • Foutje. Zin 2: vragend aan

   Reply
 4. Echt waar ? Er is maar liefst één (lees 1) kaartje ter waarde van maar liefst € 20,– (lees twintig euro) te winnen bij deze “wedstrijd” ? Echt ?

  Reply
  • Echt waar! Gelukkig worden er meer schrijfwedstrijden georganiseerd – als deze je niet aanstaat, doe je lekker mee aan een andere :)

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *