Schrijfcoach Kelly Meulenberg

Ik help je een steengoed boek te schrijven!

Schrijf je wel, maar heb je geen idee of je op de goede weg zit?

Lukt het je maar niet om genoeg tijd voor schrijven vrij te maken?

Ben je bang wat anderen van je boek of verhaal zullen vinden?

Dan ben je op de juiste plek. Ik ben Kelly Meulenberg, schrijfster en schrijfcoach, en ik help je te schrijven met lef. ‘Schrijf met lef’ betekent voor mij dat je jouw twijfels en perfectionisme loslaat. Dat je meer durft te experimenteren. Dat je een niet-zo-geniale eerste versie van je tekst accepteert en weet dat herschrijven makkelijker is dan in een keer een geweldige tekst schrijven.

Ik help beginnende en ervaren schrijvers van romans in allerlei genres. Of je nu een literaire roman schrijft, een feelgood, een thriller, een fantasy of een autobiografisch verhaal… je bent van harte welkom!

Ik ben je stok achter de deur, help je in te zien wat je sterke punten zijn en ik ben een echte nerd op het gebied van verhaalstructuur. Samen zorgen we ervoor dat je een steengoed boek schrijft. Uiteindelijk schrijf je meer, sneller en beter. Je verhaal staat eindelijk op papier en jij staat met meer zelfvertrouwen en creativiteit in het leven.

Er zijn een paar dingen waar ik heilig van overtuigd ben:

 • Als jij het verlangen hebt om een boek te schrijven, dan kun je het leren!
  Dyslexie of een gebrek aan ervaring sluiten dat niet uit.
 • Als jij een boek schrijft waar je enthousiast over bent, dan zijn er sowieso duizend mensen te vinden die het willen lezen.
  Misschien kun je ze niet allemaal binnen een jaar aanspreken, maar ze zijn er ongetwijfeld! En als je duizend lezers kunt vinden, dan zijn er vast nog meer…
 • Het maakt daarvoor niet uit of je het via een traditionele uitgeverij publiceert of in eigen beheer uitgeeft.
  Elke methode heeft eigen voor- en nadelen. Schrijf eerst je boek, dan kijken we daarna welke route het best bij je past.
 • Het begint met een goed verhaal.
  Marketing leer je daarna wel. Je boek kan er nog zo mooi uitzien, als de inhoud niet boeit is het alsnog zonde van ieders tijd en moeite.
 • Schrijvers zijn collega’s, geen concurrenten.
  Er zijn zat mensen die een boek per week lezen of zelfs meer. Hoe productief je ook bent, daar kun je in je eentje niet tegenop schrijven. Wees dus niet bang om in contact te komen met andere schrijvers en mensen uit het boekenvak. Samen staan we sterker!

Natuurlijk schrijf ik zelf ook! In 2020 kwam mijn eerste boek uit. Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers staat vol tips en oefeningen om schrijftwijfels om te denken en nieuwe inspiratie en ideeën op te doen. Daarnaast schrijf ik korte verhalen, af en toe een gedicht, en ben ik nu een roman aan het schrijven (verschijningsdatum: eind 2023).

Wil je vaker van me horen? Meld je dan aan voor mijn gratis schrijftips en -oefeningen.

Wil je sparren over je boek? Meld je dan aan voor een gratis APK voor je boek.

Kort maar krachtig

Ik heb…

 • een MSc in Creative Writing van de University of Edinburgh (2013),
 • korte verhalen gepubliceerd in o.a. RAW en LetterSpinsels,
 • workshops en cursussen gegeven in Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en online,
 • in de jury van de Indie Awards gezeten (2021),
 • al honderden schrijvers in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten geholpen om meer inspiratie, kennis en zelfvertrouwen te krijgen.

Schrijvers die ik coach…

 • maken van schrijven een (dagelijkse) gewoonte,
 • halen nog meer plezier uit hun schrijfhobby,
 • delen hun verhalen op blogs en social media,
 • geven hun boeken uit in eigen beheer,
 • geven hun boeken uit bij uitgeverijen als Luitingh-Sijthoff, Boekerij en Dialoog.

Wat je ambitie ook is, ik help je graag om meer en beter te schrijven. Je verdient het!

Dankzij jouw tips heb ik een mooie opzet gemaakt voor mijn verhaal. Door de schrijfopdrachten op jouw website heb ik ook doorgezet, omdat de opdrachten eenvoudig zijn. Ik heb meer motivatie doordat ik in mijn omgeving heb verteld dat ik een verhaal schrijf, omdat ik weet dat mensen me helpen tijdens het schrijven.
Marvick Lentz

Met behulp van jouw begeleiding kreeg ik meer motivatie om elke dag iets te schrijven. Het helpt echt als iemand je ‘controleert’, om het zo maar even te noemen.
René Beckers

De persoonlijke antwoorden die je op vragen van allerlei aard geeft (inhoudelijk zowel als m.b.t. motivatie en woordental) zijn vriendelijk, vrolijk en opgewekt. Je geeft bruikbare handvatten om door te kunnen razen. Ik heb tijdens de afgelopen maand 80.004 woorden geschreven. Zonder jouw mailtjes en het regime van deelnemen aan een project was me dat nooit gelukt.
Yono Severs

 

Ontvang schrijftips, nieuws en cadeautjes in je inbox: