Schrijfwedstrijd mei 2022

Schrijfwedstrijd mei 2022

Zo doe je mee aan de schrijfwedstrijd mei 2022:

 1. Laat je inspireren door deze foto!
 2. Schrijf een kort verhaal van max. 400 woorden (incl. titel) in het Nederlands. Gedichten kunnen helaas niet meedoen.
 3. E-mail je verhaal als Word-bestand uiterlijk maandag 31 mei 2022, 23.59 uur Nederlandse tijd naar info@kellymeulenberg.com. Heb je geen Word? Plak je verhaal dan in de e-mail. Andere bestandstypen zijn niet toegestaan.
 4. Bonus: als je trots bent op wat je hebt geschreven, deel het dan in de reacties hieronder! Dit is niet verplicht, maar wel heel leuk :)

 

Dit kun je winnen:

 

De schrijver van het beste verhaal wint een gesigneerd exemplaar van Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers (t.w.v. € 18,95 incl. verzendkosten binnen Nederland; verzendkosten naar het buitenland worden gefactureerd). Dit boek staat vol persoonlijke en creatieve schrijfoefeningen, plus tips om veelvoorkomende schrijftwijfels om te denken. Zo krijg je nóg meer inspiratie om verhalen te schrijven en je schrijfdromen waar te maken.

De schrijvers van de vijf beste verhalen winnen elk een coachsessie (t.w.v. € 29,-), waarin we je verhaal bespreken. (Je kunt meerdere verhalen insturen, maar je krijgt max. één sessie.)

Het verhaal van de winnaar en mijn reactie erop worden, na de coachsessie, gepubliceerd op mijn blog.

Deelnemers ontvangen de uitslag op 12 juni. De uitslag wordt ook bekendgemaakt op deze pagina, mijn sociale media en in mijn e-mailnieuwsbrief.

 

Overige voorwaarden:

 

De prijs is niet in te wisselen voor geld. Door je verhaal in te zenden, geef je mij toestemming om je naam en verhaal te delen op mijn site, social media en in mijn nieuwsbrief als je bij de winnnaars hoort. Je verhaal wordt verder niet door mij gedeeld en alle rechten blijven bij jou. Je mag je verhaal en de bijbehorende foto delen op je eigen blog en social media. Hoewel ik mijn best doe om iedereen een ontvangstbevestiging te sturen, ben je er zelf verantwoordelijk voor om je verhaal in te zenden volgens de voorwaarden. Bij vragen, mail me op info@kellymeulenberg.com.

 

Klaar? Schrijven maar!

 

Deadline: maandag 31 mei

Hulp nodig? Lees het artikel: Hoe schrijf je een verhaal bij een foto?

Veel schrijfplezier!

Doe mee aan de schrijfwedstrijd mei 2022 van schrijfcoach Kelly Meulenberg. Wat voor verhaal verzin jij bij deze foto? We zien een vrouw in kleermakerszit schrijveni n een schrift. Foto door Jodie Cook via Unsplash.

Foto door Jodie Cook via Unsplash

1 Comment

 1. vijf over vijf


  ‘Lief dagboek. Vier weken zit ik hier nu. Het is beter voor me. Hier kom ik tot rust, denken ze. Hoe dan? Mijn kamer is sober. De therapie-ruimtes zijn lelijk verlicht. De andere bewoners zijn nog grotere wrakken dan ik. Ik hoor hier niet.’

  Sophia kijkt naar de rood verlichte cijfers van de wekkerradio. Vijf over drie. Om half zes komen ze haar halen. Dan mag ze weer even naar buiten. Een half uur, voor ze gaan eten. In dat afzichtelijke zaaltje met Tl-buizen aan het plafond.


  ‘Na de lunch even gesproken met Dorien. Zij wil hier ook niet zijn. Haar ouders dwingen haar. Om het te vergeten. Wat moet ze vergeten? Dat ze niets voor haar hebben gedaan toen, terwijl ze jarenlang door een oom werd misbruikt? Ze wisten ervan. Ze weet dat ze ervan wisten. En nu doen ze alsof ze gek is. En sluiten ze haar hier op. Zodat niemand haar gelooft. Ook de politie niet. Alsof ze verzint dat deze oom haar ouders financieel ondersteunt.’

  Sophia voelt in haar bh. De pilletjes zitten er nog. Slaappillen. Dagenlang hebben ze deze achterover gedrukt. Vier is genoeg, denkt Dorien. Binnen een uur ben je dan weg. Ze zullen je nooit meer wakker krijgen. Ze nemen geen risico. Ze hebben er allebei zes. Elke dag kijkt niemand naar hen om, tussen half drie en half zes. Dat is het perfecte moment. Als ze eindelijk binnenkomen is het te laat.


  ‘Om vier uur doen we het tegelijk. Dan zijn we om vijf uur samen vrij. Dorien is zo blij dat ik meedoe. Dat ze niet alleen hoeft te gaan. Als er iets hierna is, hebben we afgesproken op elkaar te wachten. Samen verder. Misschien kunnen we wel wraak nemen, samen, als geesten. Op haar oom. Op mijn manager.’

  Er gaat een rilling door Sophie heen, als ze aan hem denkt. Braakneigingen. Niemand gelooft haar. HR niet. De politie niet. Ze is gewoon boos dat ze die promotie niet kreeg. Tuurlijk. Ze voelt zijn hand nog elke keer. Onder haar shirt en om haar hals.
  Het alarm piept. Vier uur. Stom, ze had hem iets vroeger moeten zetten, nu is ze iets later dan Dorien. Gauw loopt ze naar de wastafel voor een bekertje water. De zes pilletjes in haar hand.


  ‘Sorry Dorien. Het is al vijf over vier. Ik hoop dat je op me wacht …’

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *