Schrijfwedstrijd januari 2019

Schrijfwedstrijd januari 2019

Update: de wedstrijd is gewonnen door Annette Akkerman. Gefeliciteerd!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe schrijfwedstrijd is? Meld je dan aan voor de schrijftips.

 

Zo doe je mee aan de schrijfwedstrijd:

Laat je inspireren door deze foto!

Schrijf een kort verhaal van max. 400 woorden (incl. titel).

E-mail je verhaal uiterlijk zondag 20 januari 2019, 23.59 uur Nederlandse tijd naar info@kellymeulenberg.com.

Wil je meer kans maken om te winnen? Deel je verhaal dan ook in de reacties hieronder!

 

Dit kun je winnen:

Een kaartje voor de Schrijfmiddag op zondag 27 januari in Utrecht (t.w.v. € 20,-).

Onder alle inzendingen verloot ik een kaartje. De prijs is niet in te wisselen voor geld. Mocht je al een kaartje voor de Schrijfmiddag hebben gekocht, krijg je het geld daarvoor terug óf kun je gratis iemand meenemen.

Deadline: 20 januari

Klik op de foto om hem te vergroten:

1807 schrijfwedstrijd januari 2019 dave-lastovskiy-127581-unsplashFotograaf: Dave Lastovskyi

Meer inspiratie nodig? Je kunt aan de volgende vragen denken (maar dat is niet verplicht):

 • Op wat voor feestje speelt dit verhaal zich af?
 • Wie schenkt er hier een glas in? Voor wie?
 • Drinkt iedereen uit vreugde of is er ook iemand die juist iets wil verdrinken?

Veel schrijfplezier!

3 Comments

 1. Hier ook mijn schrijfwedstrijdbijdrage:

  Feest

  Niet één, niet twee maar drie redenen waren een goeie aanleiding voor een uitgebreid feest. Ten eerste mijn verjaardag, ten tweede mijn nieuwe baan en ten derde het feit dat ik hier alweer vijf jaar woon. Ik heb besloten deze keer eens flink uit te pakken en alle naaste collega’s tegelijkertijd met wat beste buren en een stel favoriete vrienden en vriendinnen uit te nodigen. Familie, nee liever niet. Dat is te ingewikkeld.

  Henk van de administratie, een nogal gesloten figuur met een vervelende vrouw thuis, maar met een hart van goud, gaat naast mijn kwebbelende zwemvriendin Thea zitten en binnen de kortste keren praten ze honderduit over hun lievelingsschrijvers. Ruud van de boekhouding, waarvan iedereen weet dat hij er in zijn vrije tijd met de racefiets op uittrekt heeft het uitstekend naar zijn zin met mijn fietsende buurvrouw Nadine. Globetrotter Niels raakt niet uitgepraat met Johan zodra het over Thailand, Australië of Nieuw Zeeland gaat. Buurvrouw Gerda zit zelfs kleinkindfoto’s uit te wisselen met mijn oudste vriendin Vera. Mooi om te zien dat ‘mijn’ mensen uit verschillende kringen, op andere vlakken overeenkomsten hebben. Ze raken elkaar zonder hier op uit te zijn. Het ontstaat zomaar op mijn feest.

  Ik heb de tafel in de tuin gedekt, dat kan best met dit weer en nu komt die grote tuintafel toch nog eens van pas. Bloemen uit mijn eigen tuin schik ik in een vaasje en zet ze samen met wat waxinelichtjes op tafel. Uit de keuken komen heerlijke geuren. Ik kijk op mijn horloge, trek mijn nieuwe lichte spijkerjasje aan en besluit wat amuses op kleine bordjes te doen. Dan snijd ik het stokbrood. Nogmaals kijk ik hoe laat het is. Wat zijn ze laat. Ik steek de lichtjes vast aan. Ze zullen zo wel komen. Toch? Dan schenk ik de champagne vast in, zo lekker die bubbels. En het staat zo gezellig. Ik neem vast een slokje. En nog één. Waar blijven ze nou? Zelfs Jacqueline is er nog niet, die is altijd te vroeg. Anderhalf uur later heb ik alle glazen leeggedronken, in mijn eentje. Niemand! Niemand is komen opdagen! En zelfs niet het fatsoen hebben om netjes af te bellen. Gloeiende gloeiende! Ik zal nog eens wat organiseren! Ben niet gek! ‘Hey buuf!’, klinkt het grinnikend aan de andere kant van de schutting, ‘Niet alles opdrinken hè, anders hebben wij morgen niets, hahaha!’ Morgen? Morgen? Morgen!!!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *