Schrijfwedstrijd augustus 2021

Schrijfwedstrijd augustus 2021

Update: de wedstrijd is gewonnen door Idhuna Tadess met het verhaal ‘Rouwende radijsjes’. Gefeliciteerd!

Lees hier het winnende verhaal en mijn feedback erop.

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe schrijfwedstrijd is? Meld je dan aan voor mijn gratis schrijftips en -oefeningen.

 

Zo doe je mee aan de schrijfwedstrijd augustus 2021:

 

 1. Laat je inspireren door deze foto!
 2. Schrijf een kort verhaal van max. 400 woorden (incl. titel) in het Nederlands of Engels.
 3. E-mail je verhaal als Word-bestand uiterlijk dinsdag 31 augustus 2021, 23.59 uur Nederlandse tijd naar info@kellymeulenberg.com. Heb je geen Word? Plak je verhaal dan in de e-mail. Andere bestandstypen zijn niet toegestaan.
 4. Bonus: als je trots bent op wat je hebt geschreven, deel het dan in de reacties hieronder! Dit is niet verplicht, maar wel heel leuk :)

 

Dit kun je winnen:

 

De schrijver van het beste verhaal wint een gesigneerd exemplaar van Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers (t.w.v. € 18,95 incl. verzendkosten binnen Nederland; verzendkosten naar het buitenland worden gefactureerd). Dit boek staat vol persoonlijke en creatieve schrijfoefeningen, plus tips om veelvoorkomende schrijftwijfels om te denken. Zo krijg je nóg meer inspiratie om verhalen te schrijven en je schrijfdromen waar te maken.

De schrijvers van de tien beste verhalen winnen elk een coachsessie (t.w.v. € 29,-), waarin we je verhaal en evt. schrijfvragen bespreken. (Je kunt dus meerdere verhalen insturen, maar je krijgt één sessie.)

Het verhaal van de winnaar en mijn reactie erop worden, na de coachsessie, gepubliceerd op mijn blog.

Deelnemers ontvangen de uitslag op zondag 12 september. De uitslag wordt ook bekendgemaakt op deze pagina, mijn sociale media en in mijn e-mailnieuwsbrief.

 

Overige voorwaarden:

 

De prijs is niet in te wisselen voor geld. Ik vermeld de naam en het verhaal van de winnaar op mijn site en alleen de naam op mijn sociale media en in mijn nieuwsbrief – door je verhaal in te zenden, geef je hiervoor toestemming indien van toepassing. Je verhaal wordt verder niet door mij gedeeld en alle rechten blijven bij jou. Je mag je verhaal en de bijbehorende foto delen op je eigen blog en social media. Hoewel ik mijn best doe om iedereen een ontvangstbevestiging te sturen, ben je er zelf verantwoordelijk voor om je verhaal in te zenden volgens de voorwaarden. Bij vragen, mail me op info@kellymeulenberg.com.

 

Klaar? Schrijven maar!

 

Deadline: dinsdag 31 augustus

Klik op de foto om hem te vergroten:

Lees snel verder voor de schrijfwedstrijd augustus 2021 van schrijfcoach Kelly Meulenberg. Foto door Jesson Mata via Unsplash. Op de voorgrond staat een zwart bord met daarop een verfijnd gerecht. Een vrouw legt glimlachend de laatste hand aan de presentatie ervan.

Hulp nodig? Lees het artikel: Hoe schrijf je een verhaal bij een foto?

Veel schrijfplezier!

2 Comments

 1. Zojuist een poging gewaagd.
  De foto was meer dan inspirerend en ik had wel vijf verhalen in kunnen sturen.
  Maar ik laat het bij één.

  Succes met de selectie en veel plezier bij het lezen van alle inzendingen!

  Reply
 2. Lunch

  ‘Schat, je moet nu echt gaan liggen. De dokter heeft je rust voorgeschreven en ik voel me verantwoordelijk. Dat snap je toch wel?’
  In haar ogen bespeur ik geen greintje van die verantwoordelijkheid. Ze doen evenmin aan hartelijkheid en liefde, al lang niet meer. Ze duwt me terug in de kussens van de design-bank, mijn achterhoofd knalt tegen het verchroomde frame.
  ‘O, sorry.’ Haar handen grijpen mijn oren en tillen mijn hoofd omhoog, het wordt een kwartslag gedraaid. Haar keel en lippen produceren een overdreven ‘Hmmwah!’, een klinkende kus smakt op gepaste afstand van mijn kruin.
  Ze laat mijn oren los en ik plof terug in de bank.

  Ik hoor het openen en sluiten van de koelkast, er wordt iets afgespoeld. Door de open keukendeur zie ik hoe ze haar creatie bewondert.
  Ze komt weer naar me toe, zet een bordje naast me op het bijzettafeltje. Een slablaadje dat eraf glijdt legt ze terug.
  Weer dat gemaakt lieve stemmetje: ‘Hier is je lunch. Precies zoals de diëtiste het voorschreef: verschillende groenten, met vis voor de Omega 3-vetzuren. Niet te veel en geen grammetje ongezond. Wel opeten, want je weet het: alles voor je gezondheid.’

  Ik ga rechtop zitten en pak wat zij mijn lunch durft te noemen. Een paar blaadjes sla, rood en groen, een worteltje en drie plakjes radijs, flinterdun gesneden. Boven op een takje munt. En twee stukjes haring, verstopt onder het groenvoer.
  ‘Gatverdamme, zure haring! Je weet toch dat ik daarvan walg. Wil je me dood hebben?’
  Even lijken haar ogen op te lichten, dan gaan ze weer op standje vrieskou.
  ‘Het is voor je eigen bestwil, hoor. Ik heb precies gedaan wat er staat. Veel beter dan die vette frituurzooi die jij altijd at.’
  Ze beent naar de hal, pakt haar jas. De voordeur slaat ze achter haar dicht.

  Hèhè, rust! Ze gaat een vorkje prikken met een vriendin en daarna winkelen. Mijn creditkaart is geduldig. Denkt zij.

  Onaangeraakt verdwijnt mijn lunch in de vuilnisbak.
  Ik bel het notariskantoor.
  ‘Dag mevrouw, ik heb een bijzonder verzoek. Over een uurtje komt de notaris bij mij thuis vanwege mijn nieuwe testament, samen met een getuige. Ik wil graag op de valreep nog één keer mijn lievelingskostje eten. Wilt u de notaris vragen of hij onderweg een frikadel speciaal en een patatje oorlog wil meenemen? Natuurlijk kiezen zij ook iets lekkers voor zichzelf uit. Ik vergoed alle kosten.’

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *