Hoe was de eerste Schrijfmiddag in coronatijd?

Hoe was de eerste Schrijfmiddag in coronatijd?

Wat baalde ik ervan, dat ik half maart al mijn ‘live’ schrijfactiviteiten moest stopzetten. Ik werk graag vanuit huis, hoor! Via telefoon, Skype en Zoom kan ik schrijvers in binnen- en buitenland helpen met hun verhalen en schrijfvragen.

Samen schrijven is zo’n mooie aanvulling op de individuele coaching die ik bied. Vrijwel iedereen krijgt op zo’n bijeenkomst meer gedaan dan thuis. Daarnaast is het superleuk om ervaringen uit te wisselen met je medeschrijvers.

Eind juli durfde ik het aan om weer een Schrijfmiddag te doen. Ik geef eerlijk toe dat ik het spannend vond! Was het te vroeg om weer te beginnen? Had ik genoeg maatregelen getroffen? Zou iedereen zich comfortabel genoeg voelen om lekker te kunnen schrijven? Hoe organiseer je een goede Schrijfmiddag in coronatijd?

 

De locatie

 

Sinds januari vinden de Schrijfmiddagen plaats in Delft, in de workshopruimte van Bestelmijnboek.nl. Gelukkig was het niet al te moeilijk voor Esther, de eigenaresse, om die ruimte coronaproof te maken.

Normaliter staan alle tafeltjes in het midden bij elkaar, nu waren ze verspreid door de ruimte met minimaal anderhalve meter afstand. De hoge ramen zorgen altijd voor genoeg ventilatie. Een flesje desinfecterende handgel op het aanrecht, en klaar!

Alleen de catering vond ik wel een puzzeltje. Ik kon niet zoals gewoonlijk een plank met hapjes in het midden van de tafel zetten. De oplossing? Een schaal vol voorverpakte koekjes en iedereen zelf laten klooien met lepeltjes en schaaltjes om olijven, kaas en worst naar keuze op te scheppen.

 

schrijfmiddag in coronatijd - foto via bestelmijnboek

 

De schrijvers

 

Het is zo raar om mensen welkom te heten zonder handen te schudden! De Schrijfmiddag is altijd een leuke mix van nieuwe deelnemers en schrijvers die ik al eerder heb gesproken of ontmoet.

Door de maatregelen was de middag letterlijk en figuurlijk afstandelijker dan normaal. Aan de ene kant zijn we ondertussen wel gewend aan alle maatregelen, maar aan de andere kant moet je blijven opletten. Gelukkig waren we het daar allemaal over eens.

Iedereen was zo gefocust aan het werk, dat ik ze niet durfde te storen om een foto te maken…

Gelukkig schreef Peerke ook een verslag van de middag op zijn blog, zodat je niet alleen op mijn woord hoeft af te gaan :)

“Ik hoopte op veel inspiratie, input en toch ook een beetje opbouwende kritiek. Gelukkig, ik kreeg het ook.”

 

De conclusie

 

Wanneer ik niet op de gang zat met een schrijver om feedback te geven, schreef ik verder aan mijn blog. De tijd vloog voorbij!

Iedereen was zo lekker aan het werk, dat ze bijna vergaten om snacks te pakken. Misschien dat ik de volgende keer iets minder enthousiast inkoop ;)

Er komt dus een volgende keer! (Mits de maatregelen het blijven toelaten, natuurlijk.)

Doe je mee? Hier lees je meer over de eerstvolgende Schrijfmiddag en hoe je je kunt aanmelden.

 

Zijn jouw schrijfgewoonten veranderd in coronatijd? Laat een reactie achter!

Vond je dit een leuk artikel? Meld je dan aan voor meer gratis schrijftips en -oefeningen.

4 Comments

 1. Ja, mijn schrijfgewoonten zijn veranderd in coronatijd: ik schrijf minder in mijn dagboek en op mijn blogs, maar ik bedenk wel dagelijks een schrijfopdracht voor leden van een besloten FB groep, bedacht schrijfopdrachten voor een vijftal online schrijfworkshops die ik tijdens de quarantaine begeleidde; sinds juli begeleid ik wekelijks een schrijfworkshop in open lucht.

  Reply
  • Mooi hè, dat de online schrijfdingen gewoon doorgaan? Ik ben ondertussen moe van alle Zoom-meetings haha, maar ik ben blij dat het kan. Ik wens je mooi weer voor alle workshops in de open lucht!

   Reply
 2. Heerlijk, dit was mijn eerste schrijfmiddag dus ik wist niet wat ik moest verwachten. Ongelofelijk dat juist de sfeer van afwachten, een beetje spanning en toch de wetenschap dat iedereen in hetzelfde schuitje zit, zo kan helpen om “op verhaal te komen”.

  Voor herhaling vatbaar! (stiekem ga ik wel ook dichter bij huis snuffelen, ik kom uit Deventer…)

  Reply
  • Jaaa, superleuk dat je helemaal vanuit Deventer bent gekomen!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *