Veelgestelde vragen over het Schrijf met lef Bootcamp

Veelgestelde vragen over het Schrijf met lef Bootcamp

Kelly Meulenberg online schrijfcursusBinnenkort begint een nieuwe editie van het Schrijf met lef Bootcamp: een online schrijfcursus van drie weken waarin ik je uitdaag vaker te schrijven, nieuwe aanpakken te proberen en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Op die manier word jij je bewust van je sterke kanten en ontwikkel je jouw unieke schrijfstijl.

Heb jij zin om de volgende stap in je ontwikkeling als schrijver te zetten? Dan is het Schrijf met lef Bootcamp perfect voor jou. Op deze pagina vind je meer info en het aanmeldformulier.

Misschien heb je wel interesse, maar twijfel je nog. Of je het kunt, of je er geld voor hebt, of je er tijd voor hebt… Daarom heb ik alle veelgestelde vragen op een rijtje gezet:

 

Hoeveel tijd heb ik nodig voor de schrijfcursus? Ik ben bang dat ik het te druk heb.

Een half uur per dag is genoeg! De cursus is bovendien zo opgebouwd dat je hem op eigen tempo kunt volgen, dus het is geen ramp als je eens een dag of twee moet overslaan.

Naast alle mailtjes krijg je na de cursus het e-book opgestuurd waar alle tips en oefeningen instaan. Dus kun je een dag niet meedoen? Haal hem later in of verwijder het mailtje (dat geeft je rust in je mailbox én in je hoofd) en maak de oefening zodra je het e-book in huis hebt.

 

Ik heb veel interesse, maar weinig budget. Ik ben bang dat ik het teveel geld vind voor wat ik ervoor terugkrijg.

Ik ken het gevoel! Voor mijn studie Creative Writing moest ik ruim € 7.000,- collegegeld betalen, een bedrag waar ik ondanks mijn droom en passie toch wel even van moest slikken (halloooo studieschuld!). Deze cursus jaagt je gelukkig niet de schulden in ;) Sterker nog, voor dit bedrag kom je nergens anders een schrijfcursus tegen met zoveel opdrachten én persoonlijke begeleiding.

Iedere serieuze hobby kost geld. Gelukkig hoef je om te beginnen met schrijven nergens voor te betalen – je hoeft geen brevet te halen, speciale schoenen te kopen of dure materialen aan te schaffen. Maar als je echt serieus hierover bent, moet je in jezelf investeren. Dat ben je dubbel en dwars waard en het versnelt je ontwikkeling. Het Bootcamp is een mooi instapmoment.

 

Ik schrijf een roman of verhaal over [een ongewoon onderwerp]. Helpt de cursus dan ook?

Absoluut! De cursus helpt je om pakkender te schrijven, dat is altijd handig :) Daarnaast kunnen we in de coachsessie je verhaal bespreken en krijg je dus tips die op maat gemaakt zijn.

 

Meld je aan voor het Schrijf met lef Bootcamp

 

Ik heb nog nooit een verhaal afgeschreven. Heb ik genoeg ervaring om mee te kunnen doen?

Ervaring is niet noodzakelijk; de cursus is zo opgebouwd dat zowel beginnende als ervaren schrijvers er veel aan hebben.

Voor beginners is het een goede stoomcursus over een aantal begrippen en aanpakken. Je leert nieuwe dingen en/of leert zaken echt onder de knie te krijgen (zoals ‘show, don’t tell’). Voor ervaren schrijvers is het een opfriscursus met veel verrassende opdrachten, zodat je veel nieuwe ideeën opdoet en eens anders naar je eigen stijl en verhalen kijkt.

 

Ik heb wel interesse, maar ik denk niet dat ik het kan. Hoe weet je of je genoeg talent hebt om mee te doen?

Schrijven leer je door te doen. Dus als je enthousiast en nieuwsgierig bent, doe dan mee! Je doet veel nieuwe ideeën en inspiratie op en probeert veel verschillende technieken en aanpakken. Zo ontdek je vanzelf wat er bij jou past – waar je talenten liggen, waar je meer over wilt leren en wat je niet boeiend vindt.

Iedere schrijver twijfelt wel eens aan zijn/haar kwaliteiten. Daarom sta ik, en staan de andere schrijvers in de besloten Facebook-groep, klaar om je vragen te beantwoorden en je aan te moedigen wanneer je dat nodig hebt!

 

Ik heb wel interesse, maar durf mijn verhalen (nog) niet met iemand te delen. Kan ik dan ook meedoen?

Absoluut, je bent niet verplicht om teksten te delen of vragen te stellen (natuurlijk raad ik het je wel aan). Je bent van harte welkom om in je eentje te schrijven en te experimenteren. En weet dat ik klaar voor je sta, zodra jij de behoefte hebt aan feedback of een schouderklopje :)

 

Meld je aan voor het Schrijf met lef Bootcamp

 

Staat je vraag hier niet tussen? Stel je vraag hieronder of e-mail me op info@kellymeulenberg.com. Ik help je graag verder!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *