Manuscriptbeoordeling

Uitgebreid, eerlijk commentaar zodat je jouw boek nog beter kunt maken

Wil jij een zo goed mogelijk boek schrijven?

 

Voordat je jouw boek naar een uitgever stuurt, moet het zo goed mogelijk zijn. Natuurlijk kun je aankloppen bij familie en vrienden voor advies. Dat raad ik je zeker aan. Maar omdat ze je niet willen kwetsen en niet allemaal schrijvers of redacteuren zijn, kunnen ze je maar beperkt helpen.

Misschien heb je jouw manuscript al naar een aantal uitgeverijen gestuurd en is het steeds afgewezen, zonder concrete feedback. Of misschien wil je het in eigen beheer uitgeven, maar zie je zelf niet meer hoe je jouw boek nog kunt verbeteren.

Laat mij je helpen. Een manuscriptbeoordeling is natuurlijk geen garantie dat je daarna een uitgeverij vindt, maar je leert er heel veel van.

Ik geef je uitgebreid en eerlijk commentaar plus praktische tips, zodat je weet wat je sterke en zwakke punten zijn. Je kunt met vertrouwen en plezier weer verder schaven aan je boek!

Bestel je manuscriptbeoordeling hiernaast of lees verder voor meer info.

Ja, ik wil feedback op mijn boek!

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

Aantal woorden manuscript*

Upload je manuscript (.doc of .docx)*

Ik heb Kelly na een paar coachingsgesprekken gevraagd om het hele manuscript te lezen en aan te geven waar ik aan moest werken om uit de ‘block’ te komen. Dat heb ik geweten!

Ik kreeg zeer veel input die duidelijk geordend was. Dit gaf me veel energie en het gevoel dat het gewoon ging lukken als ik met haar tips aan de slag ging. Het voelde een beetje alsof er iemand achter en naast me stond die fluisterde ‘je kunt het Bart, ga eerst hier maar even mee aan de slag’. Ik heb dat gedaan, en de tips bleken te werken. Enkele tips volgde ik niet op, want hé, ik blijf natuurlijk wel een beetje een eigenwijze schrijver.

Het boek is een managementroman en wordt in de zomer door de uitgever verwerkt en aan het eind van de zomer gedrukt. Heel gaaf, en ik denk dat ik zonder de adviezen van Kelly nog lang niet klaar zou zijn.

Kelly, ontzettend bedankt voor je kundigheid, humor en het feit dat je het niet overneemt, maar mij – met de juiste tips en uitleg – zelf aan zet hebt gelaten.

Bart Lammers


Ik help je een boek te schrijven waar je trots op bent

In 2013 haalde ik mijn Master in Creative Writing, werd er voor het eerst een verhaal van me gepubliceerd en begon ik voor mijzelf als schrijfcoach. Sindsdien heb ik al honderden beginnende en ervaren schrijvers geholpen te schrijven met lef. Door mijn ervaring met het schrijven én onderzoeken van fictie, kan ik je heel gericht advies geven.

Hier kun je meer over mij lezen.

schrijfcursus, kelly meulenberg, schrijfcoach

Is een manuscriptbeoordeling geschikt voor jou?

  • Je schrijft een verhalenbundel of roman voor een (jong)volwassen publiek.
  • Je eerste versie is (bijna) af, of je hebt je manuscript al eens herschreven.
  • Je weet wel dat je boek nog beter kan, maar niet hoe.

Zo werkt een manuscriptbeoordeling:

Vul het aanmeldformulier op deze pagina in. Ik e-mail je dan wat voorbereidingsvragen, de factuur en een iDeal-betaallink. De prijs is afhankelijk van de lengte van je manuscript.

Let op: zorg ervoor dat je manuscript een Word-bestand is (.doc of .docx) en duidelijk is opgemaakt. Ik raad je aan om Times New Roman 12 te gebruiken met regelafstand 1.5 en ingesprongen alinea’s.

Na ontvangst van je manuscript, vragen en betaling, ga ik aan de slag. Ik lees je boek en ga in de beoordeling uitgebreid op onderdelen als titel, personages, plot, structuur, perspectief, setting, stijl, dialoog, opening, einde en spelling/grammatica/opmaak.

Uiterlijk drie weken later ontvang je de beoordeling. Hoeveel feedback je precies ontvangt is afhankelijk van wat ik tijdens het lezen allemaal tegenkom, maar de vorige manuscripten kregen zo’n tien kantjes terug.

Nadat je mijn feedback hebt doorgenomen, spreken we elkaar via telefoon of Skype om jouw reactie op en vragen over de beoordeling te bespreken.

Tarieven

< 30.000 woorden € 220,- incl. btw
30.001-40.000 woorden € 265,- incl. btw
40.001-50.000 woorden € 310,- incl. btw
50.001-60.000 woorden € 355,- incl. btw
60.001-70.000 woorden € 400,- incl. btw
70.001-80.000 woorden € 445,- incl. btw
80.001-90.000 woorden € 490,- incl. btw
90.001-100.000 woorden € 535,- incl. btw

Is je manuscript langer dan 100.000 woorden? Dan raad ik je aan om te kijken of je iets kunt schrappen of je manuscript in twee (of meer) boeken kunt splitsen.

Op manuscriptbeoordelingen zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar info@kellymeulenberg.com!

Ik realiseerde me dat ik als een kip zonder kop bezig was terwijl alle ingrediënten om een aardig verhaal te schrijven in feite voor me lagen. Kelly schudt de boel eens op en laat zien hoe je al die ideeën, die je onbewust toch al had, in de goede volgorde kunt zetten zodat er weer ruimte ontstaat om lekker te gaan schrijven. Frank Salomé

Ik heb tijdens de afgelopen maand 80.004 woorden geschreven. Zonder jouw mailtjes en het regime van deelnemen aan een project was me dat nooit gelukt. Yono Severs


Laat mij je helpen je boek nog beter te maken!

 

Ja, ik wil feedback op mijn boek!

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

Aantal woorden manuscript*

Upload je manuscript (.doc of .docx)*