Manuscriptbeoordeling

Uitgebreid, eerlijk commentaar zodat je jouw boek nog beter kunt maken

Wil jij een zo goed mogelijk boek schrijven?

Let op: momenteel neem ik geen nieuwe manuscriptbeoordelingen aan. Ik ga het in een nieuwe vorm gieten, zodat je er nóg meer aan hebt. Wil je daar meer over weten? Stuur me een mailtje op info@kellymeulenberg.com

 

Voordat je jouw boek naar een uitgever stuurt, moet het zo goed mogelijk zijn. Natuurlijk kun je aankloppen bij familie en vrienden voor advies. Dat raad ik je zeker aan. Maar omdat ze je niet willen kwetsen en niet allemaal schrijvers of redacteuren zijn, kunnen ze je maar beperkt helpen.

Misschien heb je jouw manuscript al naar een aantal uitgeverijen gestuurd en is het steeds afgewezen, zonder concrete feedback. Of misschien wil je het in eigen beheer uitgeven, maar zie je zelf niet meer hoe je jouw boek nog kunt verbeteren.

Laat mij je helpen. Een manuscriptbeoordeling is natuurlijk geen garantie dat je daarna een uitgeverij vindt, maar je leert er heel veel van.

Ik geef je uitgebreid en eerlijk commentaar plus praktische tips, zodat je weet wat je sterke en zwakke punten zijn. Je kunt met vertrouwen en plezier weer verder schaven aan je boek!

Bestel je manuscriptbeoordeling hiernaast of lees verder voor meer info.

Is een manuscriptbeoordeling geschikt voor jou?

 • Je schrijft een verhalenbundel of roman voor een (jong)volwassen publiek.
 • Je eerste versie is (bijna) af, of je hebt je manuscript al eens herschreven.
 • Je weet wel dat je boek nog beter kan, maar niet hoe.

Ja, ik wil feedback op mijn boek!

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

Upload je manuscript (.doc of .docx)*

Na een speurtocht op Google kwam ik terecht op de site van Kelly. Na vier jaar schrijven was ik helemaal vastgelopen. Nadat ik haar gemaild had vertelde ze mij dat ze zich niet echt gespecialiseerd had in autobiografische verhalen. Toch wilde ik mijn manuscript door haar laten beoordelen. Noem het intuïtie. En dat heb ik geweten. Alles viel op zijn plek door de beoordeling van Kelly. Sindsdien gaat het schrijven bij mij een stuk beter af.  Kelly laat je zien waar je vastloopt. Ze is oprecht en inlevend. Geeft mooie, bruikbare tips zodat je verder kunt. Je kunt met een gerust hart ook autobiografische verhalen door Kelly laten beoordelen. Kelly, nogmaals bedankt voor je mooie oprechte beoordeling.

Linda van 't Veen

Ik heb Kelly na een paar coachingsgesprekken gevraagd om het hele manuscript te lezen en aan te geven waar ik aan moest werken om uit de ‘block’ te komen. Dat heb ik geweten!

Ik kreeg zeer veel input die duidelijk geordend was. Dit gaf me veel energie en het gevoel dat het gewoon ging lukken als ik met haar tips aan de slag ging. Het voelde een beetje alsof er iemand achter en naast me stond die fluisterde ‘je kunt het Bart, ga eerst hier maar even mee aan de slag’. Ik heb dat gedaan, en de tips bleken te werken. Enkele tips volgde ik niet op, want hé, ik blijf natuurlijk wel een beetje een eigenwijze schrijver.

Het boek is een managementroman en wordt in de zomer door de uitgever verwerkt en aan het eind van de zomer gedrukt. Heel gaaf, en ik denk dat ik zonder de adviezen van Kelly nog lang niet klaar zou zijn.

Kelly, ontzettend bedankt voor je kundigheid, humor en het feit dat je het niet overneemt, maar mij – met de juiste tips en uitleg – zelf aan zet hebt gelaten.

Bart Lammers


Ik help je een boek te schrijven waar je trots op bent

In 2013 haalde ik mijn Master in Creative Writing, werd er voor het eerst een verhaal van me gepubliceerd en begon ik voor mijzelf als schrijfcoach. Sindsdien heb ik al honderden beginnende en ervaren schrijvers geholpen te schrijven met lef. Door mijn ervaring met het schrijven én onderzoeken van fictie, kan ik je heel gericht advies geven.

Hier kun je meer over mij lezen.

schrijfcursus, kelly meulenberg, schrijfcoach

Wat houdt de manuscriptbeoordeling in?

Mijn manuscriptbeoordeling bestaat uit een uitgebreid, eerlijk rapport (pdf) plus een coachsessie (30 minuten via telefoon of Skype).

In het rapport kijk ik naar de volgende onderwerpen (en leg ik kort uit wat ze inhouden):

 • Titel
 • Personages
 • Plot
 • Structuur
 • Perspectief
 • Setting
 • Stijl
 • Dialoog
 • Opening
 • Einde
 • Spelling, grammatica en opmaak

Hoeveel feedback je precies ontvangt is afhankelijk van wat ik tijdens het lezen allemaal tegenkom, maar de vorige manuscripten kregen zo’n tien kantjes terug.

Nadat je mijn feedback hebt doorgenomen, plan je de coachsessie in. We spreken we elkaar via telefoon of Skype om jouw reactie op en vragen over de beoordeling te bespreken.

De manuscriptbeoordeling zorgt ervoor dat je weet wat de sterke en zwakke punten van jouw boek-in-wording zijn. Je krijgt tips om de zwakke plekken aan te pakken en om de sterke punten nog beter tot hun recht te laten komen! Je kunt met nieuwe energie weer verder en vergroot je kansen om door een uitgever opgepikt te worden.

 

Zo werkt een manuscriptbeoordeling:

 1. Je vult het aanmeldformulier op deze pagina in.
  Let op: zorg ervoor dat je manuscript een Word-bestand is (.doc of .docx) en duidelijk is opgemaakt. Ik raad je aan om Times New Roman 12 te gebruiken met regelafstand 1.5 en ingesprongen alinea’s.
 2. Ik e-mail je wat voorbereidingsvragen, de factuur en een iDeal-betaallink. De prijs is afhankelijk van de lengte van je manuscript.
 3. Je beantwoordt de vragen en betaalt de factuur (dit kan via iDeal of door het gewoon over te maken).
 4. Ik ga aan de slag! Ik lees je boek en ga in de beoordeling uitgebreid op de verschillende onderdelen.
 5. Vier tot zes weken later ontvang je de beoordeling (pdf, per e-mail).
 6. Jij leest de feedback.
 7. Uiterlijk vier weken na het versturen van je beoordeling, plan je de coachsessie in. Na die vier weken vervalt je recht op de inbegrepen coachsessie, maar kun je een gewone coachsessie boeken.

Tarief

Het tarief hangt af van de lengte van je manuscript: € 45,- starttarief plus € 9,- per 1000 woorden (incl. btw).

Let op: ik rond af op 500 woorden. Zo telt een manuscript van 10.001 woorden dus als 10.000 oftewel € 135,-. Een manuscript van 10.251 woorden telt als 10.500 en kost dus € 139,50.

Heb je minder dan 3.000 woorden geschreven? Boek dan een coachsessie.

Heb je meer dan 100.000 woorden geschreven? Dan kan ik je nu al vertellen dat veel uitgeverijen je boek te lang zullen vinden (tenzij je fantasy schrijft, maar ook dan wordt het lastig). Ik raad je aan om alvast te kijken of je iets kunt schrappen of je manuscript in twee (of meer) boeken kunt splitsen. Wil je hier hulp bij? Laat me dan eerst een deel van je manuscript beoordelen.

Op manuscriptbeoordelingen zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar info@kellymeulenberg.com!

Ik realiseerde me dat ik als een kip zonder kop bezig was terwijl alle ingrediënten om een aardig verhaal te schrijven in feite voor me lagen. Kelly schudt de boel eens op en laat zien hoe je al die ideeën, die je onbewust toch al had, in de goede volgorde kunt zetten zodat er weer ruimte ontstaat om lekker te gaan schrijven. Frank Salomé

Ik heb tijdens de afgelopen maand 80.004 woorden geschreven. Zonder jouw mailtjes en het regime van deelnemen aan een project was me dat nooit gelukt. Yono Severs


Laat mij je helpen je boek nog beter te maken!

 

Ja, ik wil feedback op mijn boek!

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

Upload je manuscript (.doc of .docx)*