Manuscriptbegeleiding Op weg naar je boek

Krijg alle theorie, techniek en lef om een steengoed boek te schrijven

Heb jij alles in huis om een steengoed boek te schrijven?

 

Daar heb je verschillende dingen voor nodig:

  • een klein stukje aanleg, je moet het leuk vinden om met taal te spelen
  • een berg theorie en praktijk, je moet weten waarom je tekst (nog niet) werkt
  • heel veel geduld en doorzettingsvermogen, het duurt lang voordat je verhaalidee een echt boek is
  • een scherpe visie, want hoe ga je ervoor zorgen dat mensen het ook gaan lezen?

Behalve dat stukje aanleg, is alles aan te leren. Ja, een boek schrijven is hard werken. Maar de voldoening die het je geeft, is alle moeite meer dan waard.

Natuurlijk kun je in je eentje blijven ploeteren, of af en toe een stukje laten lezen aan een bekende. Maar met een expert aan je zijde, kom je veel sneller veel verder.

Ik kan je alle informatie en aanmoediging geven die je nodig hebt. Samen zorgen we ervoor dat je verhaal goed in elkaar steekt, het lekker leest en je het vol vertrouwen kunt opsturen naar een redacteur of uitgeverij.

Ga je mee?

Ja, mijn boek gaat er komen!

Stuur een mailtje naar info@kellymeulenberg.com met je naam, telefoonnummer en een korte uitleg van je boek. Ik mail je z.s.m. terug zodat we snel kunnen beginnen!

Mail Kelly

Na een speurtocht op Google kwam ik terecht op de site van Kelly. Na vier jaar schrijven was ik helemaal vastgelopen. Alles viel op zijn plek door de beoordeling van Kelly. Sindsdien gaat het schrijven bij mij een stuk beter af.  Kelly laat je zien waar je vastloopt. Ze is oprecht en inlevend. Geeft mooie, bruikbare tips zodat je verder kunt. Je kunt met een gerust hart autobiografische verhalen door Kelly laten beoordelen. Kelly, nogmaals bedankt voor je mooie oprechte beoordeling.

Linda van 't Veen

schrijfster van Niemand die het ziet (2021)


Waarom zou je met mij op pad gaan?

 

Hi, ik ben schrijfcoach Kelly Meulenberg. In 2013 haalde ik mijn master in Creative Writing en begon ik als schrijfcoach. De Hall of Fame, het rijtje boeken van schrijvers die ik heb begeleid, neemt steeds meer ruimte in in mijn boekenkast.

In oktober 2020 verscheen mijn boek Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers. Daarnaast schrijf ik allerlei soorten verhalen.

Als ik onder de motorkap van je boek kijk, zie ik meteen wat je kunt verbeteren. Ik zie waar je jezelf tegenhoudt, aan welke schrijftechnieken je mag sleutelen en wat er nog nodig is om een boek te schrijven waar jij en je lezers verliefd op worden.

Ik zet je flink aan het werk, maar vertel je ook altijd wat je al wél goed doet. Zo word je niet alleen technisch gezien een betere schrijver, maar krijg je ook meer vertrouwen in je boek en in jezelf.

Wil je nog even kennismaken? Je kunt geheel gratis en vrijblijvend een APK voor je boek bestellen.

schrijfcursus, kelly meulenberg, schrijfcoach

Ik kreeg zeer veel input die duidelijk geordend was. Dit gaf me veel energie en het gevoel dat het gewoon ging lukken als ik met haar tips aan de slag ging. Het voelde een beetje alsof er iemand achter en naast me stond die fluisterde ‘je kunt het Bart, ga eerst hier maar even mee aan de slag’. Ik heb dat gedaan, en de tips bleken te werken. Enkele tips volgde ik niet op, want hé, ik blijf natuurlijk wel een beetje een eigenwijze schrijver.

Kelly, ontzettend bedankt voor je kundigheid, humor en het feit dat je het niet overneemt, maar mij – met de juiste tips en uitleg – zelf aan zet hebt gelaten.

Bart Lammers

schrijver van Het pakhuis (2017)


Past Op weg naar je boek bij jou?

 

  • Je schrijft een fictieboek. Het genre maakt verder niet uit: literair, thriller, fantasy, autobiografisch…
  • Je schrijft voor volwassenen of young adults.
  • Je schrijft minimaal 2.500 woorden per maand, je wilt dat ritme opbouwen, of je hebt al meer dan 5.000 woorden op papier staan voor dit boek.
  • Je wilt écht stoppen met je droom uitstellen en ervoor zorgen dat jouw boek de wereld ingestuurd kan worden.

Als ik jou hier perfect heb omschreven, dan wil ik dolgraag meer van je horen!

Schrijf je een ander soort boek? Dan ben ik helaas niet de coach voor jou. Je mag me altijd mailen met info over je boek, dan verwijs ik je door naar een van mijn vele leuke collega’s!


Wat krijg je allemaal in Op weg naar je boek?

 

Acht coachsessies van ca. 45 minuten

Voorafgaand aan iedere sessie stuur je 2.500 tot 5.000 woorden in. Die bespreken we samen via telefoon, Skype of Zoom.

In iedere sessie zet ik een stukje theorie centraal, zoals personages, plot, settings en dialogen. Aan de hand van voorbeelden in je eigen tekst geef ik handige tips en trucs. Die kennis kun je natuurlijk inzetten voor ieder verhaal dat je schrijft.

Omdat we elkaar regelmatig spreken, heb je een stok achter de deur en blijft het hele (her)schrijfproces behapbaar. De coachsessies zijn op eigen tempo in te plannen, maar ik raad je aan om er één per maand te doen. Sneller mag ook, maar we zien vanzelf of dat in je schema past.

Het pakket is een jaar lang geldig. Binnen dat jaar maakt het niet uit hoe snel of langzaam je de sessies inplant.

 

 

Acht keer schriftelijke feedback op je tekst

Ik gebruik je tekst niet alleen als voorbereiding op de coachsessies, maar ik geef je ook uitgebreide feedback in de kantlijn. Zo kun je mijn tips altijd handig nazoeken.

Gedurende het traject krijg je dus feedback op max. 40.000 woorden. Je volledige manuscript zal waarschijnlijk langer worden. Dat is niet erg! Hoe je het boek ook gaat uitgeven, er zal sowieso nog een redacteur door de hele tekst gaan. Ik hoef je dus niet voor iedere zin een goed cijfer te geven ;)

 

Een eindevaluatie

Na de acht coachsessies en bijbehorende feedback, stuur je nog één keer een stukje van je verhaal in. Aan de hand daarvan en van mijn observaties tijdens het hele traject, geef ik je een kort rapport. Per technisch onderdeel geef ik groen, oranje of rood licht. Met groen licht ben je goed op weg om je boek uit te geven, met oranje of rood licht is er nog werk aan de winkel op dat onderdeel en zal ik je uitleggen hoe je dat aan kunt pakken.

 

Extra: een gesigneerd exemplaar van mijn boek Schrijverig

Dit schrijfmaatje staat altijd voor je klaar, ook als je in het weekend of ’s avonds laat een schrijftip of leuke schrijfoefening wilt :)

Heb je Schrijverig al? Dan kan ik je ook een boek zonder handtekening sturen of met een bericht voor iemand anders erin, zodat je het cadeau kunt geven.


Wat kost Op weg naar je boek?

 

Dit hele traject van manuscriptbegeleiding kost € 997,- (incl. btw).

Dit kun je in één keer betalen, of in acht maandelijkse termijnen van € 125,- (incl. btw). Je ontvangt de digitale factuur aan het einde van de maand.

Heb je nog vragen over Op weg naar je boek? E-mail ze naar info@kellymeulenberg.com.

 

Ja, mijn boek gaat er komen!

Stuur een mailtje naar info@kellymeulenberg.com met je naam, telefoonnummer en een korte uitleg van je boek. Ik mail je z.s.m. terug zodat we snel kunnen beginnen!

Mail Kelly